Konečne ste si našli pracovné miesto, kde by ste chceli ísť, presne to, o ktorom ste celý svoj doterajší život snívali, ale niečo vám v tom bráni – životopis. Nebýva to častým problémom, ale niekedy nikto z nás nevie, čo v ňom má uviesť. Samozrejme, že sa to netýka osobných údajov, informácií o našom vzdelaní a podobne. Hlavný problém spočíva najmä v tom, čo by ste mali uviesť na konci životopisu – mali by ste napísať, čo radi robíte alebo to radšej vôbec neuvádzať? Chce to vôbec váš zamestnávateľ vedieť alebo je to pre neho úplne nepodstatná informácia? Hlavne ide o to, o aké zamestnanie sa uchádzate.pohovor.jpg Ak ide o prácu, v ktorej sa vyžaduje schopnosť spolupráce a práve oni hľadanú niekoho, kto potiahne celý tím, v tom prípade je iba výhodou, ak uvediete, že vašou záľubou sú práve tímové športy. Existujú zamestnania, v ktorých je veľmi podstatné dodržiavanie disciplíny – v tomto prípade platí, že ak uvediete, že dokonale ovládate hru na nejaký z mnohých hudobných nástrojov, budete pre vášho zamestnávateľa omnoho viac zaujímavejší. Veľakrát sa stane, že sa bojíte uviesť svoju záľubu, pretože sa vám zdá, že je až príliš zvláštna. No práve to môže skutočne zaujať! Možno natrafíte práve na ľudí, ktorí milujú robiť to isté, čo vy. Ak túžite po práci v oblasti marketingu, určite do svojho životopisu uveďte, že blogujete. Ukážte, čo je vo vás, predveďte svoje schopnosti. dohoda.jpgAj takýmto spôsobom môžete mať veľkú šancu, že vaše vysnívané miesto v danej práci získate práve vy.
Určite nebude na škodu, ak o sebe prezradíte, čo radi robíte. Aj vaše záľuby majú v tomto prípade v životopise svoje miesto. Hovoria o tom, kto ste, čo robíte vo voľnom čase. Ak o sebe neuvediete nič, môže to pre zamestnávateľa vyznieť spôsobom, že počas svojho voľného času nerobíte vôbec nič, poprípade vysedávate iba doma pred televíziou. Avšak, ak máte záľub veľmi veľa, skúste uvádzať iba tie, pre ktoré ste zanietení čo najviac.
Hlavné je, aby ste v každej situácií boli sami sebou a ukázali, čo viete a v čom ste najlepší. Dokážte, že práve vy ste ten, koho hľadajú a kto im v tíme chýba. Prajeme vám veľa šťastia a úspechov pri hľadaní a získavaní svojho šťastia!