Nákupy sú nevyhnutné. Potrebujeme nakupovať, aby sme mali, čo jesť. Potrebujeme jesť, aby sme prežili. Bez nákupov by sme dlho nevydržali. Maximálne by sme mohli žiť z darov od príbuzných alebo zo zásob, ktoré sme si urobili predtým. Ale tie zásoby sme tiež museli nakúpiť a naši príbuzní taktiež museli nakúpiť dané veci, ktoré nám podarovali. Takže bez nákupov to naozaj nejde. Môže sa vyskytnúť chvíľa, že nemáte čas ísť nakupovať, tak sa snažíte minúť vaše zásoby, ale takáto chvíľa je len výnimočná a nič významné neznamená.
Jeden výborný tip:veľký hrniec váry.jpg
Ak máte koho poslať do obchodu, tak ho pošlite! Pravdaže s nákupným zoznamom, aby nakúpil všetko, čo mu napíšete, ale o nič viac. Vy totiž, keď zájdete do obchodu, tak nakúpite väčšie množstvo potravín, ktoré by sa vám mohli hodiť, ale v skutočnosti nekupujete to, čo treba.
Ďalší perfektný tip:
Ak sa to dá, tak choďte na veľký nákup raz mesačne. Nakúpte všelijaké zásoby toho, čo vám treba a z toho varte celý mesiac. Je to výhodný štýl hlavne, ak ste v domácnosti len dvaja. Nákup na celý mesiac vám ušetrí každodenné chodenie do obchodu, ktoré končí ešte väčším míňaním. nachystané na varenie.jpg
Obmedziť nákupy by sme nemali len kvôli sebe a šetreniu, ale aj kvôli tomu, aby sme ušetrili aj našu prírodu. Vyberať si také potraviny, ktoré sú pre nás zdravé a plánovanie každodennej spotreby je určite na mieste. Variť len zdravo nemusíte, ale skúste sa na to trochu pozrieť, aby ste sa vedeli zariadiť aj v takejto konštelácii. Varenie je hotová veda. Uvariť a zjesť nemusí byť jednoduché. Hlavne toho nevarte veľa naraz. Postupne, aby sa všetko zjedlo. Nestojí to za to, aby ste nejaké jedlo vyhadzovali. Tak sa s jedlom nemá zaobchádzať. Ja by som to snáď zjedla radšej aj pokazené ako keby som to mala vyhodiť. Trhá mi to srdce a peňaženku. Keď si predstavím koľko práce mi to dalo to uvariť, tak sa to naozaj musí zjesť.