Aj bez toho, aby sme sa danou tematikou zaoberali odborne, tak každý z nás vie a vlastne cíti, že jeho telo a duch disponujú určitou energiou, resp. silou. Každý z nás má však len limitované sily a preto je potrebné ich regenerovať. Spánkom, jedlom, zábavou,… ale efektívny účinok prinášajú tiež rôzne relaxačné služby. V tejto spojitosti asi každého napadne aj masáž, lenže tie sa môžu deliť na niekoľko typov. Nespomenieme všetky, budeme sa venovať len jednej, ktorá ale budí veľký ohlas. Sú to senzualne masaze bratislava.

nohy, masáž

Konkrétnejšie im môžeme vravieť tantra masáže, ide predsa len o známejší pojem. Tieto tantrické masáže sú totiž typické tým, že pracujú so senzuálnymi dotykmi. Tie sa venujú hlave, končatinám a prednej časti tela, zvýšenú pozornosť venujú erotogénnym zónam a tiež intímnym partiám. Preto sa niekedy označujú aj ako erotické, čo je možno diskutabilný dojem. Čo je však isté, to je fakt, že pracujú so sexuálnymi energiami.

Sexuálna energia je jedna zo životných esencií každého človeka. Povedané jednoducho- disponuje ňou každý a vlastne aj človek, ktorý napríklad nemáva pravidelný sex. O to, koľko a ako pravidelne má sex, o to tu vôbec nejde. Aj napriek tomu totiž má sexualitu a ak sa tejto svojej stránka venuje, je to len plus. Je to jeden z dôležitých bodov, ktorý nám dodáva veľmi príjemnú rozkoš a uvoľňuje napätie.

  • Ako ale tento poznatok súvisí s tantrickou masážou?

modelka, žena, tehotenstvo

Sexualita má v skutočnosti veľa významov a zároveň možností, ako sa dá využívať v náš prospech. Primárnu úlohu plní z hľadiska rozmnožovania a vzájomnej atraktivity muža k žene a ženy k mužovi(ak vravíme o heterosexuálnej orientácii). Je to ale tiež súčasť nášho ja, ktorej ak venujeme pozornosť, prináša n veľmi príjemné pocity, výborné uvoľnenie tela aj mysle a priestor na spoznanie nových pôžitkov.

  • A práve so sexuálnou energiou v intenzívnej miere pracujú tantrické masáže.